Δίνει πολύ ωραία γεύση στα κρέατα, στα αλλαντικά, στα λαχανικά, στα αυγά, στις σάλτσες, στις φακές.Συνδυάζεται τέλεια με το ολόκληρο πιπέρι, σε μύλο μπαχαρικών. Έχει και λιποδιαλυτική δράση.
ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ: Ο κόλιανδρος είναι πλούσιος σε βιταμίνες Α, C και Κ, θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, φυλλικό οξύ, σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο και κάλιο, ενώ περιέχει φωσφόρο και ψευδάργυρο σε μικρότερες ποσότητες. Επίσης, τα φύλλα και τα άκρα των στελεχών του είναι πλούσια σε φλαβονοειδή όπως η κερσετίνη, η καμπεφερόλη, η ραμνετίνη και η επιγενίνη – τα οποία είναι γνωστά αντιοξειδωτικά.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ: Η συνηθέστερη χρήση των σπόρων του κόλιανδρου είναι ως βασικό συστατικό του κάρι και στον αρωματισμό καπνιστών κρεατικών. Συχνά προστίθεται σε διάφορα αλκοολούχα ποτά και στη Γερμανία και τη Νότια Αφρική στον αρωματισμό των λουκάνικων. Στην κυπριακή κουζίνα οι σπόροι του κόλιανδρου προστίθενται σε πολλά παραδοσιακά φαγητά αλλά και στις πράσινες, τσακιστές ελιές.
- Απόθεμα: Διαθέσιμο
- Κωδικός: SPI021
- Βάρος: 0.07kg