Η πάπρικα είναι μπαχαρικό το οποίο γίνεται από τους αποξηραμένους δι' αέρος καρπούς της οικογένειας της πιπεριάς τσίλι. Βάλτε πάπρικα στα τυριά, στο κοτόπουλο, το κρέας, τις πατάτες, τα σουβλάκια, το ποπ κορν. Στην Ελληνική κουζίνα, η γλυκιά πάπρικα, συνήθως συνοδεύει το σουβλάκι. Χρησιμοποιείται κυρίως για τον αρωματισμό και τον χρωματισμό ρυζιών, βραστών και σούπες, όπως γκούλας και στην προετοιμασία των λουκάνικων, όπου ως συστατικό, αναμειγνύεται με τα κρέατα και τα άλλα μπαχαρικά.
**Ο αριθμός ASTA αναφέρεται στη φωτεινότητα του κόκκινου χρώματος της πάπρικας και είναι ένα μέσο ταξινόμησης. Το 120-160 είναι λαμπερή κόκκινη πάπρικα που έχει ελαφρώς καπνιστή, πολύ γλυκιά μυρωδιά με πικρές νότες ως επίγευση και καλύτερη ποιότητα από κάποια με αριθμό ASTA κάτω απο 100.
- Απόθεμα: Διαθέσιμο
- Κωδικός: SPI008
- Βάρος: 0.06kg